November v.48

Den här veckan har det inte hänt så mycket med projektet får jag erkänna.
Jag har kollat igenom och retuscherat några bilder som jag tog från SM förr-förra helgen och så har jag kollat över fördomarna. Jag lade till lite saker till mitt dokument om tävlingen också.  I helgen är det gradering så då kommer jag förmodligen ta en hel del kort.

November v.47

Tisdag
Idag har jag skrivit ett dokument om tävlingen jag var på i söndags. Hur det gick, hur vi förberedde oss inför den osv. Tanken är att jag ska göra ett till efter nästa tävling.
Jag ändrade lite i planeringen för jag kom på att jag inte hinner jobba med fördomarna idag utan det blir senare i veckan och nästa vecka istället.
Min träning går framåt och snart är det gradering!(nästa helg).
Det känns väldigt nervöst men inte värre än tävlingen.

November v.46

Tisdag
Idag var jag på halkbana så det blev lite sporadiskt arbete senare på kvällen, jobbade med det som behövde jobba med.

Fredag
Idag har jag gjort klart min projektplanering och skickat in den. Kollade över vad jag skrivit för fördomar och skrivit till några. Nästa vecka blir det mer intensivt arbete med det.

November v.45

9/11-07 Idag hade jag glömt min dator hemma så jag räknade matte istället men när jag kom hem frågade jag lite fler folk om deras fördomar gentemot kampsport och kampsportsutövare.¨ Jag tycker det börjar bli riktigt kul nu, speciellt det här med att få höra vad folk har för fördomar, de är fler än man tror!

6/11-07
Idag har jag jobbat med planeringen, lade till några saker jag kom på och så. Vi fick ju en vecka till så jag antar att jag får lägga ner lite mer tid på den.

Oktober v.43

26/10-07
Idag har jag jobbat vidare med mina fördomar. Lektionen i tisdags uteblev ju p.g.a UF-arbete hela dagen, men jag tycker att jag tagit i kapp det vi missade i lektionstid ändå. Jag har frågat runt personer i min omgivning, vad de tänker på om man säger "kampsport" eller "kampsportsutövare". Ganska roligt faktiskt. Tänkte fortsätta med det här nästa vecka också, sedan sammanställer jag det jag fått ihop och så.

Oktober v.42

19/10-07
Idag skrev jag klart om filosofierna och det och det blev faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv. Nu ska jag bara få in det på hemsidan, eller kanske först och främst, hitta någonstans där jag kan hosta sidan. Annars får den ligga lokalt på min dator och så får man se på den därifrån. Jag hade lite tid över och började då fråga folk om deras åsikter och fördomar om kampsport och fick fram en hel del. Det var roligt att höra på. Ska fortsätta med det här lite längre och sedan tänkte jag välja ut de mest förekommande och bevisa att de har rätt, eller allra helst, fel! Projektet känns riktigt gott nu, allt börjar flyta på bra och så. Allt följer min tidsplan vilket är ännu bättre. Ofta överskattar man ju sin egen förmåga när man skriver något sådant men inte än så länge.

16/10-07
Idag har jag börjat renskriva allt jag fått fram om filosofierna och letat lite mer info där jag såg att det behövdes. Arbetet har gått bra och det har faktiskt varit kul och lärorikt. Blev inte klar med renskrivningen så jag fortsätter med det på fredag.

Oktober v.42

12 oktober, 2007
Mer jobb
Idag har jag fortsatt skriva på projektloggen och tagit reda på mer information om de olika kamsporternas filosofier. Jag känner att arbetet går framåt och det är trevligt. Nästa vecka ska jag börja sätta ihop all info jag samlat och kolla om det saknas något eller om jag varit tillräckligt noggrann i mitt informationssökande. Löpande under veckorna tar jag kort från träningarna, vet inte om det ska nämnas här eller inte.. men jag nämner väl det nu i alla fall..

09 oktober, 2007
Projektbeskrivning
Idag fick vi en uppgift att skriva en projektbeskrivning så det har jag pillat med idag. Det var lite svårt för man vet inte riktigt vad man ska skriva, men jag har skrivit som jag trodde att det skulle vara. (Den blev dock jävligt lik projektplanen... är det tanken?!)

Oktober v.40

05 oktober, 2007
Info...
Idag har jag sökt upp ännu mer info men det börjar bli svårt att hitta sådant jag inte redan fått fram, men jag försöker så gott jag kan. Jag är fortfarande i fas med min tidsplan så det är gott.

02 oktober, 2007
Mer info
Idag sökte jag upp mer källor och fakta till min jämförelsedel. Det gick faktiskt väldigt bra och jag hittade mycket fakta, har dock fortfarande en del grejer jag vill få klart som jag får ta på fredag. Det jag läser är intressant och jag har lärt mig massa nya saker.

Gamla logginlägg

28 september, 2007
 Tidsplan Nu har jag skrivit klart min tidsplan (tror jag). I alla fall så långt som jag kan komma på vad som behövs göras just nu. Den kommer säkert uppdateras längre fram när jag kommer på att jag behöver göra mer saker än de som står där.

25 september, 2007
Kort
Idag tränade jag först och sedan tog jag kort när den andra gruppen tränade. Det blev ganska bra bilder efter ett tag när jag lärt mig lite mer hur kameran fungerade. Var dock så dåligt objektiv så bilderna blev ganska mörka.

Tidsplan
Idag har jag börjat skissa på en tidsplan, det har gått ganska bra och jag har härmat en del utav det som stod i boken. Jag gör den i excel och ja... om det är bra eller inte får vi se i framtiden.
 
21 september, 2007
Filosofier
Idag fortsatte jag att söka information till mina jämförelser utav filosofier. Jag har kommit fram till att det är svårt att hitta mycket utav just den informationen jag vill ha så det kommer nog att ta längre tid än väntat att få fram det jag vill veta. Men jag härdar i, det är ju en viktig del utav hela mitt projekt etersom det innehåller mycket utav det jag vill påvisa, att kamsport inte är så våldsamt och regellöst som man kan få för sig.

14 september, 2007
Hemsidan igen
Jag har nu efter bamba kollat över hur det skulle se ut om jag gjorde sidan mindre så att den passar folk som har skärmar med upplösningen 1024x768 och kommit fram till att om jag gör den mindre så kommer det inte få plats något inuti själva "sidan". Därför ska jag nu se över en annorlunda layout eller så lämnar jag som den är tillsvidare och ser hur det blir när jag fyller sidan med saker. Jag tror inte att det kommer bli så dåligt.

Filosofier
Idag valde jag ut tre olika kampsporter som jag vill ta reda på lite mer om, speciellt om deras filosofier och tankar bakom allt. Jag valde; Judo[som jag utövade förr], Taekwon-do[som jag utövar nu] och Kung fu. Dessa tre är helt olika sorters kampsporter; judo är en "mjuk" kampsport, man har mest liggande fight, i taekwon-do har man stående fight och kung fu har man vapen i. Utöver detta så kommer judo från japan, Taekwon-do från Korea och Kung fu från kina.

13 september, 2007
Hemsidan för stor
Idag upptäckte jag att hemsidan var lite "för stor" för att ses på en skärm med upplösningen 1024x768. Jag gjorde den ju hemma på min med 1680x1050 och där ser den perfekt ut så jag får nog göra om den senare idag eller imorrn. Jag tycker att allt annat runt mitt projekt går ganska bra. Var och skulle ta kort från träningen i måndags men de korten blev inte så bra. Vill köpa en riktigt bra systemkamera men det blir långt i framtiden, jag får göra det bästa utav det jag har.
 
06 september, 2007
Hemsida
Idag satte jag igång med att göra en hemsida till mitt projektarbete. Det här tog några timmar och resultat blev väl rätt så bra, enligt mig själv.

10 juni, 2007
Uppstart
Hejsan. Som ni alla som är här förmodligen vet så kommer denna blogg att fungera som min loggbok för ämnet Projektarbete. Mitt projektarbete kommer att handla om mitt allra största fritidsintresse, Taekwon-do. Jag har tränat det i två år nu och har gul-grönt bälte. Projektet handlar främst om kampsport i allmänhet, men även om hur vi i klubben förbereder oss inför tävlingar och graderingar och även om hur min träning går, vad jag tycker att jag behöver träna mer på osv.

Hejsan

Jag flyttar min projektlogg hit istället då blogspot inte vill funka för mig.

RSS 2.0