Sommarvärme

Idag har det varit riktigt varmt ute. Jag passade därför på att gå ut och fota några blommor nedanför balkongen. Till min stora förtjusning kom en pytteliten fjäril flygandes förbi mig och landade på berget. Hur söt som helst :) Lyckades få ett bra kort på den som jag naturligtvis bifogar här nedan.  Jag fick även ett kort på en vissen maskros, med två små frön kvar. Sista bilden är på min sötis-katt som sträcker ut sig på balkongen :)
Mizzan

Var ju även tvungen att testa objektivet på min lilla älskling Mizzan. Hon var väldigt gärna med som fotomodell och lekte med en lekakula(?) för mig :)
Test av nya objektivet + humlor

Idag bestämde jag mig för att testa mitt nya objektiv i utomhusmiljö. Till min stora förtjusning var det en humla som surrade runt i äppleträdet här utanför så jag passade på. Fastän objektivet endast är 50mm (alltså ca 1:1 i bildförhållande) så fick jag några fina bilder på humlan som surrade runt bland blommorna.

Är riktigt nöjd med objektivet :D det är väldigt skarpt och fokuserar fort, även om det låter en del (inte USM-motor i). Att kunna ha bländaren på 1,8 ger ett otroligt skärpedjup som jag saknat. Om någon funderar på ett nytt objektiv, tveka inte, detta rekommenderas starkt! Somrigt

För några dagar sedan fick jag för mig att sätta på zoomobjektivet (80-200mm) och gå ut i det fina solskenet och plåta humlor. Jag hittade en i busken utanför balkongen, alltså slapp jag en mödosam vandring på jakt efter fina motiv. Jag förbannade närgränsen (1,5m) några gånger men gjorde så gott jag kunde. Resultatet blev nedanstående bilder.

Funderar på att köpa mig ett Tamron 12-200mm, med en närgräns på 45cm. Då skulle man kunna ta mycket fina makrobilder av små äckliga insekter. Det som håller mig tillbaka är dock alla negativa recensioner detta objektiv fått, då man säger att bilderna blir oskarpa och suddiga. Väldigt synd!
Köpt mig dock nyligen ett Canon EF 50mm f/1.8. Det är väldigt mysigt att använda :) Känns väldigt ovant att inte ha någon sorts zoom, alls. Men shit vilken skillnad i bilderna! Jag trodde att mina gamla bilder var skarpa... de är inte ens i närheten. Ska försöka fixa några fina bilder att lägga upp här allt eftersom :)

Har väldigt mycket att göra i skolan just nu (5 uppsatser och 2 prov) så uppdateringarna kommer väl ske, om möjligt, ännu mer sporadiskt inom den närmsta tiden. Måste fixa MVG i allt så jag har en chans att komma in på högskolan :)

Ha det så bra och så hörs vi nästa gång :)RSS 2.0