Somrigt

För några dagar sedan fick jag för mig att sätta på zoomobjektivet (80-200mm) och gå ut i det fina solskenet och plåta humlor. Jag hittade en i busken utanför balkongen, alltså slapp jag en mödosam vandring på jakt efter fina motiv. Jag förbannade närgränsen (1,5m) några gånger men gjorde så gott jag kunde. Resultatet blev nedanstående bilder.

Funderar på att köpa mig ett Tamron 12-200mm, med en närgräns på 45cm. Då skulle man kunna ta mycket fina makrobilder av små äckliga insekter. Det som håller mig tillbaka är dock alla negativa recensioner detta objektiv fått, då man säger att bilderna blir oskarpa och suddiga. Väldigt synd!
Köpt mig dock nyligen ett Canon EF 50mm f/1.8. Det är väldigt mysigt att använda :) Känns väldigt ovant att inte ha någon sorts zoom, alls. Men shit vilken skillnad i bilderna! Jag trodde att mina gamla bilder var skarpa... de är inte ens i närheten. Ska försöka fixa några fina bilder att lägga upp här allt eftersom :)

Har väldigt mycket att göra i skolan just nu (5 uppsatser och 2 prov) så uppdateringarna kommer väl ske, om möjligt, ännu mer sporadiskt inom den närmsta tiden. Måste fixa MVG i allt så jag har en chans att komma in på högskolan :)

Ha det så bra och så hörs vi nästa gång :)Kommentarer
Postat av: Jonte

Vackert, som alltid :)

2009-05-10 @ 23:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0