Fåglar...

Ja, temat för dagens inlägg är; fåglar!
För några dagar sedan var vi ute på Smögen och åt mjukglass (vanligt förekommande tradition).
Det var roligt... :p    Samtidigt som vi åt kom sparvarna och tiggde smulor, de fick några efter att jag fått ta X antal kort på dem. När vi sedan var påväg tillbaka till bilen satt det massa måsar (trutar, om vi ska vara petiga) utanför ett kafé, så jag tog några kort på dem med.

Efter ovanstående text kanske jag inte behöver förtydliga mina avsikter med nedanföljande bilder?
Regnigt...

Denna veckan har det inte hänt så mycket, mer än att jag jobbat varje dag. I måndags var vi utanför kommunhuset och planterade och gjorde iordning så då passade vi på att gå in på kommunkontoret och få oss lite choklad från deras "kaffeautomat". Det var väldigt gott och kändes väldigt givande. I övrigt har vi inte gjort så mycket på jobbet... Det har regnat hela veckan och det är tråkigt, är inte så kul att vara ute 8h/dag då...
Idag var vi och rensade i en fontän. Vi upptäckte att det låg en död fågel i den när vi tömt den på vatten, det luktade inte rosor, direkt... Idag fick jag även lära mig vad riktig parkarbetshumor är för något:
"De kan ta sig i häcken att jag ska klippa häcken idag!"
Jag var även och klippte mig i tisdags, tog bort ca 20cm :\  Känns som att jag inte har något hår alls kvar nu...

Dagens bilder är ett urplock utav veckans händelser. Det börjar med en bild på röda Dahlior som följs utav mina nya favoritblommor, Cosmos. De var verkligen skitfräcka för blommorna är ganska stora.. Sedan har vi en bild på en konstig spindel jag såg häromdagen. Jag har aldrig sett en spindel med en sån avlång bakkropp tidigare?
Nästa bild är lite intressant; Varje kväll kl.23:00 (+/- 5 min) kommer hundratals såna där konstiga djur och surrar runt  uppe vid taket. Har ingen aning om vad det är för djur, men måsarna tycker i alla fall om dem. Sedan har vi en helt vanlig bild på månen... Nästa bild är en.... mås! Och nästa igen är flera måsar som inväntar de "mystiska djurens" ankomst.
Sedan har vi min favoritmodell; Mizzan :) Blev riktigt glad för att jag lyckades få en bild när hon gäspar.

Väl mött, till nästa gång!Sommarlov... eller inte

Ja, man tycker ju nästan att det skulle sitta gott med ett sommarlov nu, när man kämpat sig igenom sista året på gymnasiet. Det var ju inte direkt så att vi sov hela dagarna för vi hade så lite att göra...
Men men, jag har i alla fall jobbat snart en vecka på mitt "nya" sommarjobb; parkarbetare för kommunen.
Jag har hittills fått lära mig följande:
¤ Rosenbuskar är elaka jävlar som tycker om att stickas, gärna på fingertoppar eller i handflator. Knäna går också bra, men uppnår inte samma inflammatoriska effekt.
¤ Det finns tre olika sorters ogräs som är väldigt vanliga;
                  - De med långa jävla rötter

                  - De som knappt har någon rot alls
                  - De som har rötter som det fan är omöjligt att få upp.
¤ Köra "mini-traktor" är väldigt kul, dock ganska skumpigt.
¤ Plantera blommor runt om i kommunen är ett riktigt karlagöra.
¤ Frukostrast är otroligt viktigt.
¤ Gå upp kl. 05:30 på vardagar och 04:30 på helger är kul, har jag hört...


Jag har även köpt mig en systemkamera (äntligen!), en Canon EOS 400D och sedan tidigare hade jag ett Canon-objektiv 28-80mm.
Kommer bli mycket bilder nu i sommar, de få dagarna jag är ledig, både från land och under ytan.

__________________
Kunde inte bifoga bilder tidigare, men nu kunde jag det!
Första bilden är från en åkgräsklippare, nästa är en varningslapp i min lilla traktor jag kör runt i. Ja, densamma som är på nästa bild. Sista bilden är på en sån där "sett någon som säljer alkohol till ungdomar?"-skylt som de satt upp där vi utgår ifrån på jobbet. Ett förråd mitt ute i...ingenstans :P

Fler bilder kommer någon dag nu, när jag orkat lägga över dem från systemkameran :)


Paintball och bad

Idag körde alla treor (nåväl, en del i alla fall) Paintball eftersom vi tar studenten på Torsdag och ville hitta på något roligt. Det var faktiskt roligare än väntat, och det gjorde inte så ont att bli träffad. Det var dock varmt som fan i alla kläder så det blev bad och lite korvgrillning sedan. Tog några kort med kameran, som vanligt.RSS 2.0